Hakkımda

Fotoğrafım
Mutfak Danışmanlığı Ve Yiyecek İçecek Danışmanlığında Hizmet Alanlarım... • Yeni Restoran Açacak Olanlar, Tüm Restoranın Sistem Ve Operasyonu (Küçük Açılış Ve Büyük Açılış Min. 6-7 Ay) • Tüm Mutfak Ve Servis Mesleki Eğitimleri • Daha Önce Restoran Açmış Ama İstediği Başarıyı Yakalayamamış Yiyecek Ve İçecek İşletmeleri, • Cazip Fiyatlar İle Hazır Bir Restoran Alarak Konsept Değiştirmek Amacı Taşıyanlar, • Yeni Bir Restoran Alarak Hizmet Kalitesini Yükseltmek İsteyenler, • Uluslararası Standartlara Sahip Butik Oteller • Uluslararası Standartlara Sahip Yıldızlı Oteller • İlk Mutfak Kurulumları • Yiyecek Ve İçecek Menü Tasarımları • Sadece İlgili İşletmeye Özel Patentli Yemekler İsteyenler, • Sadece İlgili İşletmeye Özel Pişirme Teknikleri İsteyenler, • Sadece İlgili İşletmeye Özel Yeni Emsalsiz Yemek Tasarımları İsteyenler, • Sadece O İşletmeye Farkındalık Yaratmak İçin Özel Sunum Teknikleri İsteyenler, • Özel Devlet Yemekleri, • Özel Holding Yönetim Kurulu Yemekleri, Çalışma Konseptim Hangi Mutfaklardır? Osmanlı Saray Mutfağı Eski İstanbul Mutfağı Geleneksel Türk Mutfağı Akdeniz Mutfağı Vejetaryen Mutfağı Anadolu Mutfağı

3 Mayıs 2016 Salı

KOORD. HAS AŞÇIBAŞI AHMET ÖZDEMIR & 3 MICHELIN STARS EXC. CHEF PETER GOOSSENS


09/18/2013
Belçikalılar Türkiye 'nin Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'i dünyaca ünlü 3 Michelin yıldızlı Şefleri ile yan yana koydular...Türkiye-Belçika kültür festivali organizatörleri büyük bir is yaparak Türkiye yi ülke dışında temsil etmiş en ünlü ustalarından olan Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'i 5 gün boyunca Festivalin mutfak ve restoran organizasyonunu yapması için Belçika'ya getirdiler.
39 yasındaki usta aşçı Türkiye'de sadece televizyonlara çıkarak ünlü olmadı, kendisi farklı ve çok güzel karışımlarında bulucusudur. Son olarak yaptığı topuz kebabı en çok beğenilen ve ilgi çeken yemeklerin başında gelmektedir. Topuz Kebabı'nın kanuni haklarını da alarak elinde bulunduran ünlü şef Ahmet Özdemir Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında 'da özellikle Avrupa ülkeleri tarafından ilgi çekmektedir.
Kendisi Amasya'da Merzifon'da çalışmasına rağmen dünya'nın farklı yerlerini gezip ününü yaymaktadır. Farklı dünya ülkelerindeki yaptığı büyük açılışlarla ismi tanınan ünlü asçı sadece restoranlarda değil, Delux otel açılışları ve özel günlerde ve üst düzey katılımcıların bulunduğu organizasyonlarda 'da Türkiye'nin mutfakta 'ki isimdir.Türkiye- Belçika kültür festivali organizatörleri hem hazırlanan yemek malzemelerini tek başına bir araya getiren hem de 74 ev kadınını mutfakta beyninden yaptıkları hazırlıkları ile koordine edebilen bir asçı ile çalışmış olmalarından dolayı çok mutlular ve bu lezzetlerden faydalanmanız için sizleri 'de önümüzdeki günlerde şahane yemeklerden ve Osmanlı şerbetlerden tatmanız için buraya beklemektedirler.
Acaba bu manşet meslektaşlarımız için hak edilmeyen bol madalyalı yarışmalar ve ilgisiz, alakasız, hak edilmeyen sertifikalar, dernekler tarafından verilen başarı belgeleri için ne anlam ifade ediyor? icraat olmaksızın, dünyada kendimizi tanıtamadıktan sonra bütün meslektaşlarımızın boynu madalyalarla dolu olsa, ellerimizi başarı belgeleri ve sertifikalarla doldursanız ne yazar!!! _7 milyar nüfuslu dünyada 75 milyon nüfusumuzun kültürümüzü ve mutfağımızı en iyi şekilde tanıması bizi dünyaya ne kadar tanıtır??? Kendimize gelelim... Boş laflara gerek yok. Görebildiğimiz, tanıtabildiğimiz ve kültürümüzü tanıtabildiğimiz kadar varız. Kendimizi, 1.,2.,3., başından belli  yalandan yarışmalarla, laf olsun diye açılan derneklerle, üste para verilerek kurulmuş federasyonlarla kandırmayalım lütfen...
HABER.SALİH GÜLCAN Belçika..
AHMET ÖZDEMİR'Sonrakı yazım Almanya'da "düsseldorf, köln, Essen, Dörtmund"  Hollanda' da "Rotterdam, Amsterdam,Breda" Belçika 'da " Brüksel, Genk, Anvers, Diest, Ransberg, Limburg, Hasselt" Fransa' da " Paris, Rouven, Lemans, Portiers"  şehirleri  hakkında olacaktır. hepsi  ilgili resimlerle camiaya aktarılacaktır.
Kimse muhalefete kalkışmasın aksi takdirde ezilmeye mahkum olacaktır. Saygıdeğer camiamızın boş laflara karnı toktur. Tek tek restoran isimlerini bile belirtebilecek şekilde gezdim... hiç kimseden maddi ve manevi yardım istemedim, sponsor aramadım, ihtiyacımda yok... Allah rızası için çalışmalarımı ve harcamalarımı Türk ve Osmanlı mutfağına adadım, camiamıza da hediye ediyorum. Laf değil iş üretmeye çalışıyorum. isteyen anlar istemeyen anlamaz, anlayamazda zaten...yazı dizisinin devamı  için lütfen bekleyiniz...
Daha detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili web sitesini ziyaret ediniz:
http://www.gundem.be/tr/belcika/ahmet-ozdemir-ascilik-bir-sanattir
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder