Hakkımda

Fotoğrafım
Mutfak Danışmanlığı Ve Yiyecek İçecek Danışmanlığında Hizmet Alanlarım... • Yeni Restoran Açacak Olanlar, Tüm Restoranın Sistem Ve Operasyonu (Küçük Açılış Ve Büyük Açılış Min. 6-7 Ay) • Tüm Mutfak Ve Servis Mesleki Eğitimleri • Daha Önce Restoran Açmış Ama İstediği Başarıyı Yakalayamamış Yiyecek Ve İçecek İşletmeleri, • Cazip Fiyatlar İle Hazır Bir Restoran Alarak Konsept Değiştirmek Amacı Taşıyanlar, • Yeni Bir Restoran Alarak Hizmet Kalitesini Yükseltmek İsteyenler, • Uluslararası Standartlara Sahip Butik Oteller • Uluslararası Standartlara Sahip Yıldızlı Oteller • İlk Mutfak Kurulumları • Yiyecek Ve İçecek Menü Tasarımları • Sadece İlgili İşletmeye Özel Patentli Yemekler İsteyenler, • Sadece İlgili İşletmeye Özel Pişirme Teknikleri İsteyenler, • Sadece İlgili İşletmeye Özel Yeni Emsalsiz Yemek Tasarımları İsteyenler, • Sadece O İşletmeye Farkındalık Yaratmak İçin Özel Sunum Teknikleri İsteyenler, • Özel Devlet Yemekleri, • Özel Holding Yönetim Kurulu Yemekleri, Çalışma Konseptim Hangi Mutfaklardır? Osmanlı Saray Mutfağı Eski İstanbul Mutfağı Geleneksel Türk Mutfağı Akdeniz Mutfağı Vejetaryen Mutfağı Anadolu Mutfağı

3 Mayıs 2016 Salı

TURIZM BAKANIMIZ VE BÖLGE PROTOKOLÜ TOPUZ KEBAB® ‘IN TADINA VARDI.

Turizm Bakanımız ve Bölge Protokolü Topuz Kebab® ‘ın Tadına Vardı. Turizm Bakanımız Sn. Ertuğrul GUNAY  11| Ocak | 2013 ‘te  Amasya valisi ve yanındaki ilgili protokolle bazı açılışlar gerçekleştirmek amacıyla Merzifon şehrine geldi. Öğle yemeği için restoranımızı tercih eden Sn. Bakanımız ve Grubu’na Osmanlı ve Türk mutfağı hakkında kısaca bilgi veren Şef Ahmet OZDEMIR, kaybolmaya yüz tutmuş tarihi Osmanlı lezzetlerini tanıttı.
                  39 çeşitten oluşan Menü alışılagelmişin dışında büyük porsiyonlar seklinde değil sadece tek lokmalık sunumlar seklinde ikram edildi. Mutfak zenginliğimiz karşısında sakinliğini gizleyemeyen ve bunu açık yüreklilikle dile getiren sayın bakanımızın ve protokolün de iştahı yerindeydi maşallah.
                  Sayın bakanımız özellikle  yemeklerimizin tadına vardıktan sonra ünlü Şef Ahmet gözdemiri ve basın danışmanını yanına çağırarak bu kadar güzel çalışmalara bizzat destek olmak istediğini ve özellikle patentli yemeği olan topuz kebab ile resim çektirerek şahsi Twitter hesabından takipçileri ile şu şekilde paylaştı. “Merzifon’da Bedesten Osmanlı Mutfağında Ahmet OZDEMIR ustanın patentli yemeği Topuz Kebab®’in  tadına vardık.”
Merzifon’da Beklentisinin üzerinde bir ilgi, alaka, hizmet ve tecrübe ile karşılaşan ve şaşkınlığını gizleyemeyen sayın  bakanımız ilgili protokolle Teşekkürlerini sunarak yeniden lezzetlerimizi tatmak üzere geleceğine söz vererek restoranımızdan mutlulukla ayrıldı.
                  Günümüzde yavaş yavaş güçlenmeye, filizlenmeye başlayan sağlıklı besinlerin ve pişirme tekniklerinin kullanıldığı Osmanlı mutfağı konsepti herkes tarafından dikkate alınmaya ve tercih edilmeye layıktır. Özellikle devlet büyüklerimizin bu tür mutfakları protokolle beraber tercih etmeleri son dereceli isabetli ve mutluluk verici bir gelişmedir.
Camiamızda ilgili girişimcilerin restoran konusunda tüm Türkiye’de Osmanlı mutfağına ait yatırımlar yapmasını bir Has Aşçıbaşı olarak ısrarla tavsiye eder, Osmanlı ve Türk mutfağına ait kaybolmaya yüz tutmuş unutulan tarihi lezzet miraslarımızın yeniden toplumumuza kazandırılmasını hem ilgili yatırımcılardan hem de değerli şef arkadaşlarımızdan umut ederim.
İkram Edilen Menu
Şerbetler :
Gül , Miski amber, Bedesten Osmanlı
Şuruplar:
Mihrimah Sultan, Hürrem Sultan
Yemekte İkram Edilen İçecekler: 
Köpüklü Yörük ayranı, Şalgam suyu, Taze meyve Suları.
Çorbalar:
Kaz çorbası, Göverti çorbası
Soğuk İştah Açıcılar:
Zyt. kuru domates, Zyt. kuru patlıcan, Zyt. Yaprak sarma, Zyt. Kereviz, muhammara, fava, humus, bakla borani, biber ezme, pasa patlıcani, yağlı tursu, haydari, babaganuş, imam bayıldı.
Salatalar :
Osmanlı salatası ve Hünkâr salatası, Bedesten salatası
Ara sıcaklar:
Börek-i makiyan-i hassa, Bıldırcın ızgara, Tereyağında Kuzu kulağı mantarı, Arnavut ciğeri, Şehzade köftesi.
Ana yemek :
TOPUZ KEBAB ®  | SALTANAT SAHANI®
Tatlılar:
Kaymaklı ayva tatlısı, Tahinli cevizli balkabağı tatlısı, Kahveli Şehzade lokum sarması
Uğurlama:
Cifte kavrulmuş lokumla beraber kömür mangalında sakızlı Türk kahvesi, Gül aromalı su
                  Sayın bakanımıza sanatkar ustalara, mesleğimize ve Osmanlı yemeklerine göstermiş olduğu değer ve destekten dolayı teşekkür eder çalışmalarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.
Has aşçıbaşı & executive Chef | Ahmet Özdemir | Osmanlı ve Türk mutfağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder