Hakkımda

Fotoğrafım
Mutfak Danışmanlığı Ve Yiyecek İçecek Danışmanlığında Hizmet Alanlarım... • Yeni Restoran Açacak Olanlar, Tüm Restoranın Sistem Ve Operasyonu (Küçük Açılış Ve Büyük Açılış Min. 6-7 Ay) • Tüm Mutfak Ve Servis Mesleki Eğitimleri • Daha Önce Restoran Açmış Ama İstediği Başarıyı Yakalayamamış Yiyecek Ve İçecek İşletmeleri, • Cazip Fiyatlar İle Hazır Bir Restoran Alarak Konsept Değiştirmek Amacı Taşıyanlar, • Yeni Bir Restoran Alarak Hizmet Kalitesini Yükseltmek İsteyenler, • Uluslararası Standartlara Sahip Butik Oteller • Uluslararası Standartlara Sahip Yıldızlı Oteller • İlk Mutfak Kurulumları • Yiyecek Ve İçecek Menü Tasarımları • Sadece İlgili İşletmeye Özel Patentli Yemekler İsteyenler, • Sadece İlgili İşletmeye Özel Pişirme Teknikleri İsteyenler, • Sadece İlgili İşletmeye Özel Yeni Emsalsiz Yemek Tasarımları İsteyenler, • Sadece O İşletmeye Farkındalık Yaratmak İçin Özel Sunum Teknikleri İsteyenler, • Özel Devlet Yemekleri, • Özel Holding Yönetim Kurulu Yemekleri, Çalışma Konseptim Hangi Mutfaklardır? Osmanlı Saray Mutfağı Eski İstanbul Mutfağı Geleneksel Türk Mutfağı Akdeniz Mutfağı Vejetaryen Mutfağı Anadolu Mutfağı

14 Mayıs 2021 Cuma

Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur?


Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur?


2021 yılında koronavirüs ve pandemiden sonra sadece Türkiyede değil tüm dünyada bir çok şey değişti. Koronavirüsten önce ve koronavirüsten sonra diye bir cümle girdi adeta literatüre. Özellikle yiyecek içecek sektöründe Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur dediğimizde o kadar çok şey değişti ki gastronomi sektörü adeta yok olma aşamasına geldi.


Türkiyede tam kapanma vesilesi ile son olumsuz nefesini veren yiyecek ve içecek işletmeleri bünyelerindeki son hijyen kurallarını gözden geçirmekte. Günümüzde restoran işletmecileri Yeni restoran açarken ya da mevcut restoranlarında Mutfak Planlama 'larını yeniden yapılandırmaya başladılar.


Bazı restoran sahipleri Restoran Konsept Tasarımlarını dikkate alarak Menü Planlamalarını, sahip oldukları mutfak Bölümlerine göre yeniden bir Organizasyon Şeması çıkararak kendilerine yani hedefler koymaya başladılar. Burada durum kar etmekten yana değil, işletmelerinin mevcut durumunu koruyabilmek olduğu göze çarpmakta.


Bir çok işletmeci Yeni Restoran Açarken En Çok Yapılan Hatalara düşmemek amacı ile Restoran Menülerini dikkate alarak Menü Çeşitlerinin Menü Analizlerini yeniden yaptırıyorlar. Bilinçli ve konuya vakıf olan işletmeciler mutfak şeflerini de yanlarına alarak Mutfak Ünitelerini değerlendirip bünyelerindeki Mutfak Çeşitlerinde ne gibi değişiklikler yapmaları gerektiğini düşünüyorlar. Çünkü eski düzen uygulamalarından başarı beklemenin mümkün olmadığının farkındalar.


Gastronomi sektöründeki işletmeciler Yeni restoran mutfaklarını kurarken öncelikte Örnek Restoran Menülerini dikkate alarak mevcut mutfaklarında ilave mutfak malzemeleri, mutfak demirbaşları ve mutfak ekipmanları listelerini gözden geçirmekteler. Koronavirüsten sonra kendilerini yeni düzene hazırlamanın sadece kendi imkanları ile olmayacağına inanan ve bu konuda Gastronomi Danışmanlığı almaları gerektiğine inanan restoran sahipleri de var.


Çünkü yeni Restoran Projelerinde restoran mutfağı kurulurken dikkate almaları gereken Restoran Konseptlerinin yanında yeni hizmet alanları ve hijyen kuralları ile birlikte yemek sunumlarının en iyi bir şekilde gerçekleşebilmesi için yeni mutfak kurallarına ihtiyaçları olacak. Hatta tedarik zincirlerini bile "bulaş" tehlikesine karşı yeniden gözden geçirecekler.


Birçok klasik restoran mevcut yemek menülerini değiştirmeyecek olsalar dahi yeni mutfaklarını "gel al" ve "paket servis" yapabilecek şekilde düzenleyecekler. Yeni restoranlarda kesin başarı için fazla riske girmek istemeyecekler ilgili konularda Mutfak Danışmanlığı almayı düşünenler sayısı çoğalacak. Buradaki sebep riskin en az boyuta indirilmesi ve  Mutfak Organizasyonu ile birlikte az sayıda personel maliyeti ile Mutfak Yönetiminde Verimliliği sağlamak.


İnternet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri olan Restoran Nasıl Açılır sorularına profesyonel mutfaklarda cevap arayan restoran işletmecileri ve restoran sahipleri yatırımlarını önce korumak daha sonra ise lezzet ve yenilikler ile geliştirmek istiyorlar. Hatta daha büyük restoranlar hizmet alanları içerisinde Menü Yönetimlerine ilave olarak Aktivite & Banquet Menülerini de güncellemektedirler. Ama burada yeni yatırımlar ile yeni sıkıntılar baş gösterse de gelecekteki beklenen başarı sadece umut 'tan ibaret olmamalı.


Mevcut bütçelerindeki son durumları gözden geçiren restoran işletmecilerinden bazıları işini sağlama alarak konuya vakıf kişiler tarafından verilen Restoran Danışmanlığı alma fikrinde buluşmuş olsalarda günlük kurallar ile yeni dönemde şansını deneyecek olan işletmeci sahibi sayısı da az değil.halen bu restoran işletmecilerinden bazıları "mutfaklı menüye göre yapılır yaksa menü 'mü mutfağa göre yapılır sorusunu cevaplandırabilmiş değiller maalesef...


Yeni restoran mutfağı kurarken Menü Danışmanlığında dikkate alınması gereken konulardan bir de restoranın büyüklüğünü ve servis alanlarının detayını dikkate alarak farklı iş yemekleri, şirket grupları ve holding yemekeleri için Seçenekli Menüler hazırlanması. Telefon ve mail yöntemi ile gelen yemek tekliflerini olabildiği kadar kısa zamanda en uygun fiyatlar ve alternatif seçenekler ile cevaplayarak yeni misafir gruplarını yine mevcut misafir portföylerine eklemek akıllı kazanımlar olabilir.


Yeni Restoran Mutfağı kurarken unutulmamalıdır ki geleceğe yönelik hedefleri olan ve şehrin en iyi restoranları arasına girmesi için kendinizi hazırladığınız kalıcı bir restoran işletmesinde yukarıda belirtilmiş olan tüm konular bir saatin dişlileri gibi birbiri ile bütün ve bağlantılı çalışmalardır. Birinin yetersiz yada eksik olması yatırımınızın engelli doğmasına ve hedeflerine ulaşmasına problem teşkil edecektir.


Restoran menüsü ile bağlantılı olarak yazının içerisinde geçen sarı etiketlerde belirtilmiş konularla ilgili olarak daha detaylı bilgi için İLETİŞİM BİLGİLERİm 'den tarafımla uluslararası konumlar için bağlantıya geçebilirsiniz.  


Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder